A Red Bull nem „engedi el” 2011-et

Létrehozva: 2011. október 19. 15:39
Rossz hír a McLarennek és a Ferrarinak! A 2010 után idén is duplázó Red Bull-csapat továbbra sem veszi félvállról a 2011-es szezont, az utolsó három versenyen is támadni akar. Az osztrák istálló győzelmekkel akarja befejezni a sikerekben gazdag idényt és hozzá szeretné segíteni Mark Webbert az összetett verseny második helyéhez.


Fotó: Reuters

 

A Vörös Bika a múlt hétvégén Dél-Koreában ugyan elveszítette „veretlenségét” az időmérő edzésen, de vasárnap már ismét ünnepelhetett. Az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel idei tízedik diadalának örülhetett, Mark Webber pedig harmadik lett. Így a konstruktőrök világbajnoki címe 2010 után másodszor lett a Red Bullé.

„A csúcson akarjuk befejezni az évet! Szeretnénk, ha Mark lenne összetettben a második, az is csodálatos sikernek számítana, ha ő is nyerne idén futamot” – jelentette ki Christian Horner csapatfőnök. – Az utolsó három futamon is támadni fogunk. Kupadöntőként kezeljük ezeket a versenyeket: mindent megteszünk a győzelemért, miután bebiztosítottuk a két világbajnoki címet.”

Vettel bámulatos szezont fut: 12 alkalommal volt első az időmérő edzésen, 10 futamon bizonyult verhetetlennek. Ehhez képest Webber csak 3 pole-nak örülhetett, egyszer sem állt a dobogó legtetejére.

„Minden idei leckét hasznosítani akarunk, hogy a következő évben még erősebbek legyünk. De nagyon arrogánsak és nagyképűek lennék, ha lenéznénk az ellenfeleinket: a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is nagyszerű csapat, remek ajánlólevéllel. Ebben a sportágban amúgy is mindig lehet újat tanulni, a megnyert és az elveszített futamok is hasznos tapasztalatokkal szolgálnak. Most már az utolsó három versenyre fókuszálunk, élvezni akarjuk azokat” – tette hozzá Horner.

A Red Bullnak már semmit sem kell bizonyítania, a kétszeres világbajnokot azonban továbbra is hajtja a vágy. Vettel tudja jól, kivételes szezont fut, de ő sem hajlandó lazítani a hajrában.

„Rendkívül sikeres évünk van: hihetetlen, milyen sok sikert értünk el! Előfordul, hogy a legapróbb dolgok ébresztenek arra, mi is történt az elmúlt hónapokban. Most akkor ébredtem rá erre, amikor hazaértem és kinyitottam. Rég voltam otthon, de rájöttem, megérte, hogy annyi energiát és időt áldoztam az elmúlt hónapokban a Formula-1-re. De a szezonnak még nincs vége, az utolsó három versenyen még bizonyíthatunk magunknak!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Red Bull kiélezett harcot vár 2012-ben
Egy évvel ezelőtt még sejteni sem lehetett, ki lesz a világbajnok, de azt sem, hogy 2011-ben Sebastian Vettel és a Red Bull így leiskolázza a Formula-1-es mezőnyt. Most Christian Horner csapatfőnök mégis azt jósolja, jövőre...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel megmutatta, ki az úr az F1-ben
Ennyit ért, hogy szombaton Lewis Hamilton nyerte az időmérő edzést...A vasárnapi futamon ugyanis a rajt után Sebastian Vettel megelőzte a brit versenyzőt, utána pedig könnyedén diadalmaskodott a 62. F1-es világbajnokság...
Tovább a teljes cikkhez »