A Red Bull-főnök nem érti a felzúdulást

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 11. 16:43
Nem a nyári hőség miatt lesz melege Mark Webbernek …A Red Bull csapatfőnöke ugyanis leszögezte, nem érti, miért kockáztatta vasárnap az ausztrál versenyző az istálló érdekeit, amikor a Brit Nagydíj hajrájában keményen támadta Sebastian Vettelt. Christian Horner egyébként azzal sem ért egyet, hogy a szurkolók egy része nehezményezte az egyértelmű csapatutasítást.


 

Vasárnap Fernando Alonso magabiztosan diadalmaskodott Silverstone-ban, mögötte azonban a leintésig nem volt biztos a sorrend. Legalábbis látszólag, hiszen nyilvánvalónak tűnt, Webber nem előzheti meg a tavalyi világbajnokot. Erre négyszer-ötször utasították rádión, ezt a futam után elismerte az ausztrál pilóta. Állítja, mindannyiszor elutasította a felszólítást …

„Igen, valamennyien meglepődtünk, hogy így tett! Végső soron a csapat a legfontosabb, senki sem nagyobb a csapatnál” – jelentette ki Horner.

Természetesen igaza van a Red Bull-vezetőnek, de azért mindenki tudja, sokkal értékesebb a pilóták között szerzett világbajnoki cím, mint a konstruktőröknél begyűjtött elsőség. Ráadásul a nyilvánosság előtt még senki sem közölte az istálló részéről, hogy Vettel érdekei fontosabbak.

„Megértem Mark frusztrációját, de el kell mondanom, fordított esetben is ezt kértük volna. Hiszen emlékezhetünk arra, mi történt annak idején Törökországban, amikor Sebastian feleslegesen támadott és sok pontot veszítettünk. A csapat szempontjából semmilyen értelme nincs annak, hogy kockáztassuk mindkét autónkat. Most is láthattuk, mennyire veszélyes helyzet alakult ki, amikor Felipe Massa és Lewis Hamilton csatázott az utolsó kanyarban. Majdnem ütköztek, mi ezt akartuk elkerülni a versenyzőinknél” – tette hozzá Horner.

A csapatfőnök ezután kitért arra, hogy nem mennek el szó nélkül Webber cselekedete, a csapatutasítás ignorálása mellett.

„Ez olyan dolog, amelyről elbeszélgetünk majd négyszemközt! De Mark ezentúl is szabadon küzdhet a győzelemért. Most is láthatták, megszerezhette a legjobb rajthelyet. Birtokában van a futamgyőzelemhez szükséges képességekkel. Ezúttal nem jött össze, de a folytatásban is biztosítjuk a lehetőséget Marknak.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Webber fittyet hányt a Red Bull-kérésre
A befújásos diffúzor körüli, egyre botrányosabb ügy is rányomta bélyegét a szombati időmérő edzésre, amelyen kiderült, a Ferrari minden eddiginél közelebb jár a Red Bullhoz, így előfordulhat, a 62. F1-es világbajnokság Brit...
Tovább a teljes cikkhez »