Vitalij Klicsko "kivégezte" Adameket

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 11. 10:07
Hiába tombolt 44 ezer lengyel szurkoló a jövő évi futball Európa-bajnokságra épített, most felavatott wroclawi arénában: Vitalij Klicsko magabiztosan védte meg nehézsúlyú világbajnoki címét a WBC mérkőzésén. Az ukrán óriás a 10. menetben technikai K.O.-val múlta felül ellenfelét.


 

A korábban még félnezézsúlyban vitézkedő Adamek ugyan a "poklok poklát" ígérte Klicskónak, de ebből szinte semmi sem valósult meg. A futballstadionban ugyan sokáig félelmetesen jó volt a hangulat, de arra esély sem volt, hogy világszenzáció szülessen. 

Vitalij Klicsko ugyanis az első menettől kezdve uralta a találkozót, tökéletesen kihasználta, hogy fizikai fölényben van, a méretbeli különbségek döntőnek bizonyultak. Adamek ugyan derekasan próbálkozott, de jobbára csak a védekezésre maradt ereje és tudása, alig tudott támadni.

Klicsko minden menetben jobb volt, többször meg is rendítette a lengyelt. Az egyoldalú találkozót végül a 10. menetben szüntette be a mérkőzésvezető, amikor a csúnyán összevert kihívó már nem tudott hatásosan védekezni.