Visszavonul a fenomenális Brett Favre

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 11. 17:01
Végleg befejezi pályafutását az észak-amerikai futball-liga (NFL) egyik legnagyobb alakja, számtalan rekord felállítója, a New York Jets irányítója Brett Favre. A régóta tudni vélt hírt szerdán a játékos ügynöke, James Cook jelentette be.


A háromszor a liga legértékesebb játékosának választott veterán egyszer, 2008 márciusában már búcsút intett az NFL-nek. Akkor alig négyhónapos szünetet követően ismét pályára lépett, amely korábbi együtteséből, a Green Bay Packersből a New York Jetsbe történő nagy vitákat kavart átigazolásához vezetett.

 

Fantasztikus karrierjének utolsó éve viszont nem hozta meg a várt sikereket, csapatával még a rájátszásba sem sikerült beverekednie magát, már akkor úgy vélték soha többé nem szerepel Favre az NFL-ben.

 

Utolsó öt találkozóján mindössze két touchdown-passzra volt képes emellett kilencszer csenték el kísérleteit, miközben csak egy mérkőzést tudott megnyerni a Jets-szel a hajrában.

 

Döntésének hátterében egészségügyi okok állnak, jobb válla egy ideje már nem volt a régi.

 

A Green Bay egykori legendás négyese 273 alapszakasz mérkőzésen állt a kezdőcsapat rendelkezésére. Összesen 65 127 yardot passzolt és 464 touchdown-passzt adott.