Visszatér a kínaiak büszkesége

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 2. 12:38
A hazai rendezésű Golden Grand Prix-verseny térhet vissza a versenypályára a kínaiak olimpiai- és világbajnok gátfutója, Liu Hsziang. Mindezt a szervezők erősítették meg szerdán.


A 110 méteres akadályfutás klasszisa utoljára a pekingi olimpia döntőjében állt rajthoz, ám ott azonnal a rajtot követően fel kellett adnia a versenyt. Egyelőre mindösszekét hónapja kezdte el az edzéseket.

Menedzsere elmondta, hogy eddig vártak arra, hogy Liu ismét csúcsformába kerüljön. „Mivel fájdalmai elmúltak ezért készen áll az újabb megmérettetésekre.” 

Athén bajnokát a szervezők egyelőre papíron még nem állították a rajtvonalhoz. „Nem vagyunk benne biztosak, hogy Liu készen áll, viszont ha bebizonyosodik, hogy fizikailag rendben van akkor nevezzük a versenyre”. Ezt még a jövő hétig tehetik meg. 

Amint Liu nevezve lesz a megmérettetésre akkor olyan neves atlétákkal állhat rajtvonalhoz, mint Terrence Trammel, aki a 2004-es athéni olimpia és 2007 világbajnoka, valamint David Oliver, aki a pekingi olimpia bronzérmese volt.