Usain Bolt képes átlépni az álomhatárt

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 8. 19:00
Usain Bolt edzője, Glen Mills úgy gondolja, hogy tanítványa képes 19 másodperc alá vinni a 200 méteres síkfutás világrekordját. A tréner az AFP francia hírügynökség megkeresésére elmondta, hogy az álomhatár átlépéséhez jó körülményekre van szükség, és arra, hogy a kétszeres olimpiai bajnok atléta frissen érkezzen egy versenyre.



A huszonkét éves sprinter nem kis tettet hajtott végre nyáron a pekingi olimpián. Mind a 100 méteres, mind a 200 méteres síkfutás világrekordját megdöntötte. A hosszabb távon ráadásul Michael Johnson csúcsát döntötte meg két századdal – az új álomeredmény 19,30 másodperc –, ráadásul ezt az elmúlt tizenkét évben senki nem tudta megjavítani.

 

Glen Mills, a kiválóság trénere ennek ellenére azt mondja, nem ez végállomás, tanítványa tovább faraghatja ezt a rekordot.


„Nem szeretnék semmilyen jósolgatásokba belemenni, de szerintem, ha az ötkarikás játékokon nyújtott teljesítményét vesszük figyelembe, akkor képes lehet tizenkilenc másodperc alatt a célba érni kétszázon – nyilatkozta a mester. – Ehhez természetesen szükség van arra, hogy az időjárási körülmények megfelelőek legyenek, és arra is, hogy frissen tudjon futni az adott napon.”


„Emellett természetesen reménykedünk abban is, hogy százon is tovább tudja javítani a rekordját” – zárta a mondandóját Mills.


Bolt annak ellenére, hogy állítása szerint a 200 métert tartja a főszámának, a rövidebb távon is leiskolázta a mezőnyt az olimpián, ráadásul úgy, hogy a végén jócskán le is lassított. A vége így is 9,69 másodperces világrekord lett. A sprinter úgy gondolja, ezen a távon képes 9,5-es eredmény környékén teljesíteni, abban az esetben, ha javít a technikáján.


„Talán 9,52-ig tudok javítani százon, de néhány területen még fejlődnöm kell, hogy elérjem azt az időeredményt, különösen a rajtomon van mit csiszolni” – tette hozzá Bolt.