Újra vívhat a megvádolt tőröző

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 10. 10:32
A Magyar Vívó-szövetség fellebbviteli bizottsága Ujlaky Virginie ügyében jóváhagyta az elsőfokú ítéletet, így a csapatban Európa-bajnok tőröző egyéves eltiltása továbbra is egy évre fel van függesztve.


Ujlaky – akit Franciaországból honosítottunk – a pekingi olimpián tanúsított nem válogatotthoz méltó magatartást, több fegyelmi vétséget is elkövetett.

Ujlaky nem tudta sportszerűen elviselni, hogy szakmai döntés született arról, hogy az olimpián egyéniben ne képviselje a magyar színeket. A hazaérkezést követően fegyelmi eljárást kezdeményeztek a sportoló ellen: „bűnei” között szerepelt a nem megfelelő hozzáállás az edzések és a versenyek során, valamint az, hogy egy ízben hátba vágta a szakvezetőt, Bernát Zoltánt, illetve megtaposta a nemzeti színű melegítőt. Ujlaky tagadta a vádakat.

A fegyelmi bizottság egy évre szóló, ám egy évre felfüggesztett eltiltása már tavaly megszületett, ezt hagyta most jóvá a fellebbviteli bizottság.


Információk szerint Szekeres Pál, az új szövetségi kapitány nem zárkózik el a 25 éves Ujlaky reaktiválásától a válogatottba, de még egyeztetésekre van szüksége. A csapatnak szakmailag azért lehet szüksége Ujlakyra, mert Mohamed Aida és Knapek Edina is gyermekáldás elé néz, így női tőrözőink közül jelenleg Varga Gabriella képviseli egyedül a nemzetközi színvonalat.