Sánchezt két defekt sem zavarta meg

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 15. 19:43
Teljes spanyol sikert hozott a nyolcnapos Párizs-Nizza kerékpárverseny, miután összetettben Luis León Sánchez győzött, míg az utolsó szakaszt Antonio Colom nyerte meg. Mögötte a két napja még befutónak tűnő Alberto Contador végzett, aki a végelszámolásnál csupán negyedik lett. Az összetettben második luxemburgi Frank Schleck futott be harmadikként a záró etapon.


 

Az utolsó napnak Sánchez vághatott a legnagyobb eséllyel, miután szombati szakaszgyőzelmével átvette Contadortól a vezetést összetettben is. A 119 kilométeres, három első kategóriás hegyet tartogató záró részen végül nem került dobogóra, ám nem kellett aggódnia.

Contador hiába nyerte két napja még nagy fölénnyel a hatodik szakaszt, szombaton nagy hátrányba került, és a vasárnapi második helye ellenére mindössze negyedik helyen végzett közel másfél perces hátránnyal.

Giro d’Italia és a Vuelta a Espana címvédője az első hegy után még nyerő pozícióban volt, hiszen Sánchez kétszer is defektet kapott, és két perces hátrányba került, ám nem tudott élni a lehetőséggel.

A friss bajnok érthetően boldogan nyilatkozott. „Örülök, hogy sikerült, ez az én napom volt. Megbíztam a csapattársaimban, akiknek nagyon hálás vagyok. Fantasztikus volt Albertoval (Contador) harcolni, aki nagyon jó barát."
Jól indult az év Sánchez számára, hisz az újdonsült bajnok múlt hónapban diaddalmaskodott a Tour of the Mediterranean versenyen.

 

PÁRIZS-NIZZA, VÉGEREDMÉNY
1. Luis León Sánchez spanyol Caisse d'Epargne 30:53:51 óra
2. Frank Schleck luxemburgi Saxo Bank 1:00 perc hátrány
3. Sylvain Chavanel francia Quick-Step 1:09 p. h.
4. Alberto Contador spanyol Astana 1:24 p. h.