Ricky Hatton folytatja menetelését

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 23. 08:07
Nem tudta végigbokszolni a 12 menetet Paulie Malignaggi Ricky Hatton ellen a Las Vegas-i ökölvívógálán a kisváltósúlyúak kategóriájában. A korábban csak egy meccset vesztő amerikai edzője a 11. menetben dobta be a törülközőt a ringbe. Hatton pályafutása 45. sikerét aratta, ezekből harminckettőt K. O.-val nyert meg, valamint megvédte az IBO világszervezet kisváltósúlyú övét.


Tovább folytatja veretlen menetelését a kisváltósúlyúak között Ricky Hatton. A brit klasszisnak ezúttal az amerikai Paulie Malignaggi ellen kellett ringbe lépnie, aki 25 győzelme mellett eddig csak egy vereséget szenvedett el.

Hatton háta mögött azonban már jóval komolyabb profimúlt állt, hiszen ő 46. alkalommal léphetett ringbe. Bár kisváltósúlyban nem talált még legyőzőre, a váltósúly bajnoka, Floyd Mayweather ellen azonban beleszaladt egy vereségbe, ez az egy „szégyenfolt” az ő pályafutásában.

Malignaggi bátran kezdett, az első menetben egy jobbkezest bevitt ellenfelének, aki ettől felébredt, és a második menetben jóval agresszívabban bokszolt.

A következő felvonások kiegyenlített ütközetet hoztak, a brooklyni Malignaggi azonban nem igazán tudta feltörni Hatton zárt védekezését.

A pontozás alapján Hatton fölényben volt, hiszen csak az első menetet írták Malinaggi javára. A brit azonban nem akarta végigbokszolni a 12 menetet, a tizenegyedikben letámadta ellenfelét, akinek edzője 48 másodperc elteltével bedobta a törülközőt. Hatton ezzel megvédte az IBO kisváltósúlyú világbajnoki övét.