Pacquiao „kipontozta" Mosleyt

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 8. 11:16
A földkerekség legjobb bunyósának tartott Manny Pacquiao egyhangú pontozással verte a veterán Shane Mosleyt a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arenában, ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú kategóriájának vb-övét.



A fülöp-szigeteki klasszis egyhangú pontozással (119-108, 120-108 és 120-107) intézte el a 39 éves amerikait, aki már korántsem olyan kemény, mint fénykorában volt, amikor három súlycsoportban is a csúcsra ért. Hiába fogadkozott: könnyűnek találtatott, sansza sem volt.

Végig Pacquiao volt az úr a ringben - ahogy arra számítani is lehetett -, a harmadik menetben padlóra is küldte Mosleyt, aki az összecsapás során kizárólag arra összpontosított, hogy elkerülje a mészárlást. Ez összejött neki. A 10. menetben egyébként - a mérkőzés felétől lábgörcsökkel küszködő - Pacquiaóra számolni kellett, holott a televíziós visszajátszásból kiderül: nem ütéstől került a padlóra, hanem azért mert Mosley felöklelte őt.

Ezzel együtt a fülöp-szigeteki simán nyert, ezzel három vereség és két döntetlen mellett megszerezte 53. győzelmét, plusz a WBO váltósúlyú kategóriájának vb-övét is derekára csatolhatta. Mosley profi karrierje során hetedik alkalommal hagyta el vesztesen a szorítót.

A korábbi világbajnok, 48 éves Evander Holyfield technikai KO-val legyőzte a dán Brian Nielsent a koppenhágai bokszgálán. Ötvenhetedik meccsén negyvennegyedik győzelmét ünnepelte a sztár, aki a Klicsko-fivérek vérét akarja.