Overdose újra Magyarországon futhat

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 2. 11:39
Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a csodaló tavasszal ismét Magyarországon fusson. A pénteken ötéves Dózi számára azonban továbbra is a júniusi Royal Ascot a prioritás.


 

Pénteken ünnepli ötéves születésnapját Overdose, és ennek alkalmából Mikóczy Zoltán Hoppengartenbe utazik, hogy felköszöntse az ünnepeltet, aki tavasszal akár magyarországi versenyen is indulhat.

„Továbbra is a június 19-i Royan Ascot a prioritás, előtte viszont minimum egy felhozó verseny mindenképpen szükséges, talán május első felében – nyilatkozta Mikóczy a PannoniaOverdose.hu-n. – A budapesti futás sem kizárt, ehhez azonban a ló formáján és egészségi állapotán túl igen fontos egy további feltétel: a ló az érzékeny patáira tekintettel csak olyan felületen futhat, ami elég puha. Ha a Kincsem Parkot ilyenné lehet varázsolni, akkor elképzelhető.”

Mikóczy ugyanakkor elmondta, nemcsak verseny jöhet számításba, hanem a nyilvános tréning is. Ez esetben Overdose, egy vezetőló kíséretében teljesíti a távot, nagyjából 80 százalékos versenytempóban.

Dózi tulajdonosa hozzátette, ilyen nyilvános zárógaloppra nagyon ritkán kerül sor, és jobb lenne számára, ha versenyt futna.