Nincs változás az NSSZ élén

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 18. 14:13
Egyhangú nyílt szavazással ismét Gémesi Györgyöt választotta elnöknek a Nemzeti Sportszövetség közgyűlése. A sportvezető két évvel ezelőtt, 2009 februárjában került az NSSZ élére, irányítása idején a szövetség több értékes együttműködési megállapodást kötött a magyar sport egyes szervezeteivel.


A tisztújító közgyűlésen újraválasztották az alelnököket és az elnökségi tagokat is, így továbbra is Mészáros János az NSSZ általános alelnöke, Berényi János (olimpiai szekció) és Leyrer Richárd (nem olimpiai szekció) a két alelnök. Az elnökségben Bányász Árpád, Bathó Ferenc, Ferjáncz Attila, Gáspár Tamás, Kokas Péter, Martin György, Martos Éva, Nyíri Iván, Somkuti Annamária és Vaskuti István tevékenykedhet.

Gémesi György az újraválasztását követően elmondta, hogy csak akkor tud a magyar sport eredményes lenni, ha az egyes területek tettekben is összefognak:

„Mindenkinek van feladata ezen a területen, sok munka vár ránk, de csak egységre törekedve lesznek eredmények. A Magyar Olimpiai Bizottság megüresedett alelnöki posztjára ezért is jelöltettem magam, és ha megkapom a bizalmat, remélem, hogy azt a szemléletet, amely az NSSZ integrációs folyamatának kialakításakor folyamatosan vezérelt, a MOB-ban is kamatoztatni tudom”.

Gémesi György kitért a 2017-es magyarországi Világjátékok rendezésének fontosságára is. Az olimpián kívüli sportágak négyévente sorra kerülő, hat év múlva esedékes világversenyére már kiírták a pályázatot. Magyarország Budapesten és Gödöllőn látná vendégül a népszerű sporteseményt.