Mumusa babrált ki Ronnie O'Sullivannel

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 20. 06:45
Marco Fu jelentős hátrányból fordítva, sorozatban négy játékot nyerve hatalmas meglepetésre legyőzte a háromszoros világbajnok Ronnie O'Sullivant a sznúker Walesi Bajnokság csütörtöki nyolcaddöntőjében. Rangadót nyert Stephen Maguire a kínai Ting Dzsun-huj ellen, míg a torna eddigi legjobb mérkőzésén Neil Robertson 5-4-re győzte le a 2007-es világbajnok John Higgins-t.


O'Sullivan az első fordulóban aratott könnyed sikerét követően régi ismerősével, a mindig kiszámíthatatlan Marco Fúval csapott össze a legjobb 16 között Newportban.

 

A hongkongi korábban emlékezetes meccsen verte az angol még a 2003-ban a világbajnokság első fordulójában, amikor O'Sullivan még 147-es bréket is lökött. Majd az előző szezonbn kétszer is útját állta riválisának az ázsiai, a Grand Prix döntőjében és a Kínában is.


A háromszoros világbajnok mumusa csütörtökön ismét lecsapott, noha sokáig semmi jel nem utalt arra, bármire is képes lehet Marco Fu. Az essexi klasszis 3-1-re lépett meg, majd biztos léptekkel haladt előnye növelése felé, amikor egy nem várt hiba után ellenfele ölébe hullott a lehetőség és szépített is.

 

A folytatásban újabb érthetetlen pontatlanságok fűszerezték O'Sullivan játékát, így a hongkongi fordított és 5-3-ra győzött, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

 

Megőrizte veretlenségét a világranglista második Stephen Maguire a kínai Ting Dzsun-huj ellen, hiszen ötödik egymás elleni mérkőzésükön nagy csatában az utolsó játékban győzött. Kitűnő mérkőzést vívott egymással a kétszeres világbajnok John Higgins és Neil Robertson, ahol a korábban szebb napokat látott ausztrál harcolta ki a továbbjutást.

 

VIDEÓ: Ronnie O'Sullivan, a leggyorsabb 147-es brék - ITT!

VIDEÓ: Ronnie O'Sullivan botránya Stephen Hendry ellen - ITT!

 

SZNÚKER, WALESI BAJNOKSÁG, EREDMÉNYEK:
2. FORDULÓ, A NYOLC KÖZÉ JUTÁSÉRT:
Marco Fu (hongkongi) Ronnie O'Sullivan (angol) 5-3
Neil Robertson (ausztrál) John Higgins (skót) 5-4
Stephen Maguire (skót) Ting Dzsun-huj (kínai) 5-4
Shaun Murphy (angol) Mark King (angol) 5-2
Ali Carter (angol) Graeme Dott (skót) 5-4
Anthony Hamilton (angol) Michael Judge (angol) 5-2
Mark Selby (angol) David Gilbert (angol) 5-1
Joe Swail (angol) Martin Gould (angol) 5-1