Meghalt, aki eltörte Muhammad Ali állát

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 19. 09:01
Összesen öt hivatalos legyőzője volt a legendás nehézsúlyú bokszolónak, Muhammad Alinak, de igazán csak kettő számít. Az első Joe Frazier volt, aki 2011-ben huyt el, a másik Ken Norton, aki pedig szerdán távozott az élők sorából.


 

Bár összesen öten győzték le a nagy Muhammad Alit 21 éves profi bokszkarrierje alatt, igazából csak kettő számít, mert az utolsó három már a pályafutása végén tudta csak megverni az akkor már 40 éves kora felé közelítő nehézsúlyú bokszolót.

Az első Joe Frazier volt, egy másik bokszlegenda, aki 1971-ben, a "Évszázad Harca"-ként beharangozott összecsapáson tudott nyerni pontozással, és övé lett A The Ring magazin, a WBA és a WBC nehézsúlyú öve. Frazier 2011-ben hunyt el.

A másik a szerényebb karriert befutó, de szintén klasszis Ken Norton volt, aki élete meccsét vívta 1973. március 31-én Alival San Diegóban, ahol még az állkapcsát is eltörte. A meccset ő is pontozással nyerte meg, igaz, Ali később még kétszer visszavágott neki, először még abban az évben szeptemberben, majd 1976-ban újra.

A két bokszoló ugyanabban az évben vonult vissza, 1981-ben. Ken Norton örökmérlege 50 mérkőzés, 42 győzelem (ebből 33 KO), hét vereség és egy döntetlen. Egyébként ő volt az egyetlen nehézsúlyú bokszoló, aki csak a ringen kívül szerzett világbajnoki címet, a Boksz Világtanács (WBC) ugyanis azután ítélte neki az övet 1977-ben, hogy a címvédő Leon Spinks inkább Ali ellen állt ki helyette, a hivatalos kihívó azonban Norton lett volna.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mayweather újabb mesterműve a ringben
A már öt súlycsoportban világbajnok, és továbbra is veretlen Floyd Mayweather Jr. bebizonyította, hogy továbbra is világ legjobb váltósúlyú bokszolója, miután Las Vegasban pontozással, és elég simán legyőzte a mexikói Saúl "El...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: muhammad_ali