Második helyen zárt az olimpiai bajnok

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 10. 18:04
Heike Kemmer bemutatkozott Kaposváron. Az idei olimpiai csapataranyérmes és egyéni harmadik helyezett német díjlovasa a Világkupa-sorozat magyarországi állomásának sztárvendége. A rangos nemzetközi viadalt az idén immár 21. alkalommal rendezik meg a somogyi megyeszékhelyen.


Pénteken reggel megkezdődött a díjlovagló Világkupa-sorozat magyarországi fordulója a kaposvári Lovas Akadémián. A háromnapos viadalon 13 ország sportolói vesznek részt, és a Szent György Díjban bemutatkozott a hétvége sztárja, a szakág idei csapat olimpiai bajnoka és egyéni harmadik helyezettje, Heike Kemmer. A német csillag egy második helyezéssel nyitott, a hétvégén azonban a nagy körben az első helyért száll majd harcba.

 

Az Intermediaire II. feladatot öten mutatták be, és a Közép-európai Liga éllovas, Dallos Zsófia Druppy nyergében ugyancsak egy második helyezéssel tette le a névjegyét.

 

"A hétvégi esélyekről még nem mondanék semmit, de az biztos, hogy szeretném jó eredménnyel zárni a fordulót. Külön élmény lesz Heike Kemmerrel együtt versenyezni" - hallhattuk Dallos Zsófiától.

 

Az első napon egyébként egy spanyol, egy német és egy osztrák győzelem született.

 

Az örökös bajnok Dallos Gyula, aki korábban nyolcszor nyert Kaposváron a legendás Aktionnal, ezútal edzőként és édesapaként kíséri figyelemmel a küzdelmeket.

 

"Sokkal jobban izgulok, hisz egy versenyzőt a saját teljesítményei minősítik, az edzőt pedig a tanítványai, minden tanítványomnak, így a lányomnak is egyforma izgalommal nézem a produkcióit. Hiszem azt, hogy ők is elérik majd azokat a világhírű eredményeket, amiket én elértem. Még én is folyamatosan tréningben vagyok, egyszer csak megint én is aktív leszek..." - mondta a mesteredző.

 

A somogyi megyeszékhely immár 21. alkalommal ad otthont a legnagyobb magyarországi díjlovagló versenynek, és a hétvége legjobbjai között 3 millió forintot osztanak szét.

 

Díjlovagló Világkupa, magyarországi forduló, Kaposvár, Lovas Akadémia. Az 1. nap eredményei.
Szent György Díj (16):
1. Nathanel Dominic Erhart (német) Kohlpharma's Silvano 69,
2. Heike Kemmer (német) Actuado 68,417,
3. Max Wadenspanner (német) Cay 68,167
… 7. Dallos Zsófia (magyar) Riverstar 64,833.

 

 

Intermediaire II. feladat (5):
1. Victoria Max-Theruer (osztrák) Amüsant Old 69,366,
2. Dallos Zsófia (magyar) Druppy 65,073,
3. Paulina Rejves (ukrán) Topol 62,195.

 

Címkék: dijlovaglas