Lesz NFL, Favre nélkül!

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 26. 10:26
A profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rajongóinak jó hír, hogy nem marad el a következő szezon, miután hosszú huzavona után hétfőn megszületett a megállapodás játékosszervezet és a klubtulajdonosok között, igaz, ez Brett Favrét már nem érinti.


Amerikában az utóbbi napokban arról pletykáltak, hogy a sportág legendás alakja továbbra sem tud az ülepén ülni, harmadszor is visszatér önkéntes nyugdíjazásából, ugyanakkor ügynöke ezt határozottan cáfolta - lelőtte a kacsát. Az viszont jó hír, hogy "Brett apónak" lenne, lett hova visszatérnie. Ergo: nem zár be az NFL, játékosszervezet és klubtulajdonosok ugyanis végre valahára rendezték a bérvitát, hétfőn megegyeztek a kollektív szerződésről.

Az NFL működését szabályozó megállapodás március elején járt le, és a folytatásban egészen eddig képtelenek voltak megállapodni a felek. A vita elsősorban a profliga 9 milliárd dolláros bevételének elosztásáról szólt valamint arról, hogy a tulajdonosok szerettél volna 16-ról 18-ra növelni az alapszakasz-meccsek számát, amit a játékosok nagyon elleneztek.
Címkék: brett_favreNFL