Leipheimer árnyékában maradt Armstrong

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 20. 23:20
Az összetett éllovas amerikai Levi Leipheimer (Asztana) nyerte a kaliforniai körverseny hatodik szakaszát, a solvangi 24 kilométeres (14 mérföldes), egyéni időfutamot péntek késő este. A sárga trikós sztár a négyszeres időfutambajnok amerikai David Zabriskie-t (Garmin-Slipstream) és a svéd Gustav Larssont (Team Saxo Bank) előzte meg. Az összetett negyedik Lance Armstrong egy perc 16 másodperces hátránnyal a 14. helyen gurult célba.


Már alig több, mint féltávnál, a nyolcmérföldes ellenőrző pontnál kiderült, Armstrong nem veszélyezteti a végső győzelemre esélyes Leipheimer, Rogers, Zabriskie triót. Ötvenegy másodperccel elmaradt utóbbi idejétől, az utolsóként indított Leipheimer aztán ezt is megdöntötte két másodperccel.

A végére a kettőből nyolc másodperces fórt varázsolt az éllovas, 30:40,524 perces idővel győzött, és teli önbizalommal készülhet a hátralévő két kemény, hegyekkel is teleltűzdelt szakaszra a vasárnap végződő viadalon. A versenyen Leipheimer jobbkezének számító, 37 éves Armstrong is derekasan küzdött, ez a 14. helyre volt elég. Győzelmi esélyei nem voltak, de nem is ezért jött Kaliforniába a hétszeres Tour de France-bajnok.