Lefújták a Hatton-Pacquiao meccset

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 22. 14:55
Nem rendezik meg a korábban május 2-ára tervezett Ricky Hatton - Manny Pacquiao profi ökölvívó mérkőzést, hiszen a csúcstalálkozón szereplő két klasszis nem tudott megegyezni abban, hogy hogyan osszák el a mérkőzésért járó összdíjazást.


Richard Schaefer, a Hattont támogató Golden Boy Promotions igazgatója az ESPN-nek és a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatában árulta el, hogy „védence” lefújta a találkozót, ugyanis ellenfele, a fülöp-szigeteki Manny Pacquiao nem írta alá a megállapodást a szerdai határidőig.

„A meccs lefújva – mondta a médiának a sportvezető. – Mindent a megbeszéltek szerint csináltunk. Ennyi az egész, mikor Hattonék felhívtak minket, és megkérdezték, hogy az ellenfél aláírta-e már a szerződést, azt feleltük, nem. Ezután csak annyi volt a reakció, hogy akkor nem lesz összecsapás.”

Bob Arum, Pacquiao promótere a sajtó megkeresésére ezután elmondta, hogy ügyfele több pénzt akart, hiszen úgy gondolta, hogy az év meccséért, amit Las Vegasban szerveznének, a feldobott összeg ötven százalékánál több illeti meg őt.

Állítólag a negyvennyolc győzelemmel és három vereséggel rendelkező klasszis hatvan százalékot akart, míg Hatton ügynöksége állítja, korábban szóbeli megállapodás történt a pénz egyenlő elosztásáról.

A negyvenöt sikerrel és egy vereséggel rendelkező Hatton így most új rivális után néz, és elképzelhető, hogy május másodikán a Wembleyben lesz megtartva az az összecsapás. A lehetséges ellenfelek: Oscar de la Hoya, a Juan Diaz - Juan Manuel Marquez meccs győztese, és a már visszavonult klasszis, Floyd Mayweather.