Kiosztják Marion Jones érmeit

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 8. 17:06
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kiosztja a doppingvétség miatt eltiltott amerikai Marion Jonesnak a 2000-es sydneyi játékokon nyert egyéni érmeit. A hírről egy inkognítóba bújt NOB-tisztviselő számolt be a BBC-nek.


Jones női 100 méteres síkfutásban szerzett aranyérmét nem kapja meg a később szintén doppingvétségen ért görög Ekaterina Tanu, a BBC úgy tudja, két ezüstérmest hirdetnek, az eredetileg harmadik Tanya Lawrence egy helyet előrelép, míg honfitársááé, Marlene Ottey-é lesz a bronzérem.

A 200 méteres számban a bahamai Pauline Davis-Thompson lehet az új aranyérmes, a Sri Lanka-i Susanthika Jayasinghe és a jamaikai Beverly McDonald állhat fel a képzeletbeli pódiumra.

Távolugrásban az orosz Tatjana Kotova lett a negyedik Sydney-ben Jones mögött, így ő kapja meg az amerikai futónő bronzérmét.

Jones összesen két aranyat és két bronzot szerzett a 2000-es ötkarikás játékokon (a 4x100-as váltóval is felállhatott a dobogóra). A NOB 2007-ben fosztotta meg helyezéseitől, miután beismerte, hogy eredményeit csalással érte el. Hazájában börtönbüntetést is kapott, mert hazudott doppingolásával kapcsolatban.