Karate világbajnokság, Tokió: S. Kovács Ádám ezüstérmet szerzett

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 17. 16:56
Magyarország válogatottja a 17. helyen végzett a nemzetek éremtáblázatán a WKF szervezet égisze alatt lezajlott tokiói karate-világbajnokságon, amelyen több mint száz országból ezer versenyző indult. A 19. vb-n a piros-fehér-zöld színek képviselői közül S. Kovács Ádám szerzett medált, aki ezüstérmet szerzett a 65 kg-osok között.


A szövetség tájékoztatása szerint a magyar karatéka világbajnoki második helyével - amint azt a japán fővárosból Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke megerősítette - sportágából elsőként kvalifikálta magát a 2009-es Világjátékokra.

 

S. Kovács mellett a női egyéni és csapatküzdelemben születtek még kiemelkedően jó magyar eredmények: Lassingleitner Fruzsina a 60 kg-ban az 5-8. helyen zárta a vb-t, Klima Zsuzsa a plusz 60 kg-ban, a vigaszágon, a bronzéremért folyó küzdelemben esett ki amerikai riválisával szemben. A csapatküzdelemben - szoros meccsen alulmaradva az olasz válogatottal szemben - a 7. helyen végzett a Tóth Bea, Lassingleitner, Klima alkotta válogatott.

 

A világbajnokság idején szervezett nemzetközi bírói tanfolyamon Molnár Tamás és Turák Péter a legmagasabb bírói minősítést szerezte meg.