Jóban van Fortunával a volt világbajnok

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 22. 12:20
A 2005-ös világbajnok Shaun Murphy hódította el a sznúker világának második legjelentősebb trófeáját, az Egyesült Királyság Bajnokságát (UK Championship) vasárnap hajnalban, amikor hatalmas csatában, a mindent eldöntő játékban legyőzte a hongkongi Marco Fut. Az angol mérkőzést sem nyert az idei szezonban, azonban Telfordban senki sem tudta útját állni karrierje harmadik ranglistaverseny-győzelmének.


Az elmúlt egy esztendőben a sznúker világát egy ember, Ronnie O'Sullivan dominálta, aki fantasztikus játékkal kápráztatta el a sportág kedvelőit. A Rocket becenévre hallgató játékos Telfordban már az első mérkőzésén csomagolhatott, így nyitva állt az út a mezőny előtt a cím begyűjtésére.

 

A döntőbe végül két szebb napokat látott játékos, a 2005-ös világbajnok Shaun Murphy és a hongkongi egykori Grand Prix-bajnok Marco Fu került. Kiélezett csatára számítottak a szakértők és jóslatuk igazolódott.

 

Murphy hiába vezetett többször is, előnyét képtelen volt megtartani, ellenfele rendszeresen felkapaszkodott és egészen a mindent eldöntő 19. játékig folyt a küzdelem. A szinvonal ugyan hagyott kivánni valót maga után, azonban az izgalmak mindenkit kárpótoltak.

 

Az utolsó frémben az angol elhibázott egy rózsaszínt, ám az tovább gurulva utat talált a középső lyukba, majd kis híján rosszkor tette el a feketét, de az fennmaradt az asztalon.

 

Így több mint hat és fél órás csata végén Murphy diadalmaskodott és a korábbi vb-címe mellé helyezheti a sznúker második legfontosabb trófeáját is.

 

SZNÚKER, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG BAJNOKSÁGA, DÖNTŐ:
Shaun Murphy (angol) – Marco Fu (hongkongi) 10-9