Gay győzelemmel hangolna a vb-re

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 16. 12:51
A háromszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter, Usain Bolt egy hónappal ezelőtt Ostravában nyert remek, 9,77-es idővel 100 méteren az Aranycipő elnevezésű versenyen. Július 24-én Londonban bizonyíthat újra, mivel két nagy ellenfele, a szintén jamaicai Asafa Powell valamint az amerikai Tyson Gay is rajtvonalhoz áll. Ugyan Bolt a 100 és 200 m-es táv világcsúcstartója, két nagy vetélytársa ellen mégsem mehet biztosra.


Tyson Gay, aki 9,77-es idejével múlt héten Rómában megjavította az Egyesült Államok csúcsát, kiemelten készül a londoni megmérettetésre: „Nagyon fontos lesz a számomra, mivel ez a berlini világbajnokság előtti utolsó verseny, ahol tesztelni tudom magam”.

Bolt elmondása alapján a legjobban Gaytől tart, mivel a két évvel ezelőtti osakai világbajnokságon három számban is nyerni tudott ellene az amerikai, aki 200 m-en élete legjobbját futotta.

Peking hőse elmondta azt is, hogy nagyon erős csapatuk van, és bíznak abban, hogy minden idők legjobbját tudják majd futni a Crystal Place-ban.