Finn siker óriás-műlesiklásban

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 14. 15:24
Tanja Poutiainen második lett a svédországi Aréban zajló Világkupa-döntő óriás-műlesiklás számában, így megnyerte a szakági Világkupa-sorozatot. A számot amúgy a szlovén Tina Maze nyerte, harmadik az olasz Manuela Mölgg lett. Az összetett győztese, az amerikai Lindsey Vonn hibázott az első futamban és kiesett.


A szlovén lány élete nyolcadik Vk-sikerét aratta, ebből hétszer diadalmaskodott ebben a számban. Összességében 140 pont hátránnyal harmadikként zárt az évvégi elszámolásban.

Poutiainen mindössze hét ponttal előzte meg az osztrák Kathrine Zettelt, aki a verseny előtt még 41 ponttal állt mögötte, ám szombaton mindössze nyolcadikként végzett.

„Nagyon izgatott voltam. Egész nap rendkívül idegesnek éreztem magam, de ez jót tett nekem. Kihoztam magamból mindent, már az első futamban is. Jól mentem, de sokkal izgatottabb is voltam a második kör előtt” – mesélte a finn, aki négy év után nyerte ismét az óriás-műlesiklást.

A friss bajnok mindössze egy futamot nyert a szezon során, ám mind a nyolc alkalommal a pontszerzők között végzett, így jogosan mondta, hogy „kiegyensúlyozott voltam, de nem volt könnyű tartani a szintet”.

Az összetett bajnoka a mögöttünk hagyott téli szezon legnagyobb sztárja, Lindsey Vonn még az első futamban kaput tévesztett, így nem síelhetett másodjára.

 

ARE, ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Tina Maze szlovén 2:26.41 p.
2. Tanja Poutiainen finn 2:27.53 p.
3. Manuela Mölgg olasz 2:27.80 p

 

SZAKÁGI VK VÉGEREDMÉNYE
1. Tanja Poutiainen finn 508 pont
2. Kathrin Zettel osztrák 501 pont
3. Tina Maze szlovén 368 pont