Férfi vagy nő? Itt a bizonyíték!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 9. 19:41
Minden jel arra utal, megtarthatja a világbajnokságon szerzett aranyérmét Caster Semanya, a 800 méteres síkfutás újdonsült világbajnoknője. Hivatalos eredménye még nincs az IAAF kezdeményezésére elvégzett vizsgálatoknak, de az AP hírügynökség már tudni véli, valóban a gyengébbik nem képviselőjéről van szó. Semanya közben egy dél-afrikai magazinnak pózolt.


Nemével kapcsolatban aggályok merültek fel, voltak olyan híresztelések is, melyek szerint valójában nem is nő. Olybá tűnik azonban, hogy csak testalkata és mély hangja vezette meg kritikusait.

A berlini világbajnokság óta átesett egy nemvizsgálaton, továbbá DNS tesztet is elvégeztek rajta. Így minden kétséget kizárhatnak.  Egy-két hét múlva lehet számítani végleges eredményre, de az AP hírügynökség már megszellőztette, "jelesre" vizsgázott a dél-afrikai sztár.

Semanya addig sem tétlenkedik, be szeretné bizonyítani, tévednek, akik kétségbe vonják nemét. A fiatal futónő ezúttal nem a futópályán tündökölt, hanem a Dél-Afrikai You magazin címlaplánya lett.

„Többször szeretnék így öltözködni, ilyen ruhákban járni, de nincs rá lehetőségem. Vagyok, aki vagyok. Úgy gondolom, büszke lehetek magamra!”- nyilatkozta az atléta.