Fejreállt sportkocsijával Usain Bolt

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 30. 07:53
Kórházba szállították a világ leggyorsabb emberét, Usain Boltot szerdán, miután a sprinter Jamaicában autóbalesetet szenvedett. A kiváló atléta egy autópályán haladva csúszott meg a vizes aszfalton és fejjel lefelé állt meg BMW M3-as sportkocsijával. A rendőrségi beszámolók szerint a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója mellett egy hölgy is tartózkodott. Bolt kisebb zúzódásokkal megúszta a balesetet.


A szponzorától ajándékba kapott bivalyerős sportkocsi súlyos károkat szenvedett, de a benne ülök kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet – tájékoztatta a nyilvánosságot a St. Catherine-i hatóságok őrmestere,  David Shepherd.

 

A sprinter egy hölggyel az oldalán állítólag kisebb zúzódásokat szenvedett, de hamarosan elhagyhatja a kórházat – mondta Bolt menedzsere, Norman Peart. „Körbe-körbe sétál, már látta a testvérét Sadikit és reméljük, minél hamarabb kiengedik.”

 

Mivel sérüléseinek súlyosságáról több információ nem látott napvilágot, a jamaicai sportminiszter, Olivia Grange mindenkit megnyugtatott, azok nem tűnnek túl súlyosnak.

 

A világcsúcstartó éppen egy szponzori eseményről tért haza Bostonból és egy IAAF-versenyen készült indulni a szigetország fővárosában, Kingstonban.

 

Usain Bolt a 2008-as pekingi olimpián három aranyérmet nyert, háromszor megjavítva a világcsúcsot 100-on, 200-on és 4x100-as váltó tagjaként.