Elszállt a magyar arany, 4. lett Pars

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 17. 19:28
Nincs igazság! Pars Krisztián, a szombathelyi Dobó SE versenyzője a csalódást keltő negyedik helyen végzett a berlini atlétika-világbajnokság férfi kalapácsvetés számának hétfő esti döntőjében. A világranglista-vezető, idén mindeddig verhetetlen, 2009 legjobb tíz dobásából nyolcat jegyző magyar a legjobb eredménnyel került a fináléba, ahol aztán kudarcot vallott. Hat dobásából négyet elrontott, csak 77 és fél méterig jutott. Az olimpiai bajnoki címvédő Primoz Kozmus nyert 80,84 méterrel, a lengyel Szymon Ziolkowski és az orosz Alekszej Zagornji előtt.


Pars Krisztián egy nyugtalanító 75 és fél méteres dobással kezdett a 12-es döntőben  (idei legjobbja 81,43, abszolút csúcsa 82,45). Társai sem remekeltek, így mégis előkelő pozícióban, a harmadik helyen várhatta a folytatást.

A rémálom csak ezután jött, Pars következő két kísérlete érvénytelen volt, hálót ért. Még azért is izgulnunk kellett, hogy a viadal nagy favoritja bejusson a legjobb nyolcba három kör után. Végül sikerült, a hatodik helyre volt elég egyetlen érvényes dobása.

Fellélegezhettünk, bízva abban, hogy Pars összeszedi magát a végére. Negyedikre közel két métert javítva 77,45-öt hajított a magyar, amivel visszafoglalta a harmadik helyet az olimpiai bajnoki címvédő szlovén Primoz Kozmus és a lengyel Szymon Ziolkowski mögött (mindketten 79 fölé jutottak).

Az ötödik sorozat nem hozott érdemi változást, Pars ismét elbaltázta a lehetőséget, míg Kozmus megerősítette első helyét az ezen a versenyen parádésnak mondható 80,15-tel.

Sajnos nem támadt fel poraiból a körmendi versenyző, a hatodik körben is rontott. Az orosz Zagornji azonban javított, így még a bronzérmet is elrabolta tőle. Kozmus egy 80,84-es dobással tette fel a koronát teljesítményére, a második hely a lengyel Szymon Ziolkowskié lett.