„Élete csatájára készül Madár”

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 20. 17:01
Szombat este - több millió magyar szurkolóval a háta mögött - pályafutása csúcsára érhet Erdei Zsolt, aki Kielben először lép szorítóba cirkálósúlyban. Madár tehát az eddigi tizenegy félnehézsúlyú címvédését követően vált és hosszú kihagyás után húzza fel ismét kesztyűit. A pénteki mérlegelést követően kiderült, az olasz Giacobbe Fragomeni közel nyolckilónyi előnyt élvez Erdeivel szemben, ám Szántó Imre szerint nem ez dönt majd. Öcsi bácsi a SportHirado.hu-nak elmondta, úgy érzi, jó hangulatban van korábbi tanítványa, és ég benne a bizonyítási vágy.


Tizenegy címvédés 2004 januárja óta félnehézsúlyban, harminc veretlen összecsapás, szombaton az első címmeccs cirkálósúlyban. Úgy, hogy január óta nem lépett szorítóba... Nem lesz könnyű.

Erdei Zsolt talán élete legfontosabb mérkőzésére készül. Címegyesítésre számított, súlycsoportváltás lett belőle. Ám úgy tűnik, nem bánja. Hiszen bokszolni akart végre. Közel egy év kihagyást követően. 

„Azt hiszem, az idei huzavona őt is megviselte. Lesz meccs, nem lesz meccs. Úgy változott az ügy, mint az időjárás. Éppen ezért rettenetesen motiválttá vált. Be akarja bizonyítani, hogy érdemes rá áldozni, hogy nem szabad leírni" - mondta a SportHirado.hu-nak Szántó Imre, mindenki Öcsi bácsija. 

Most egy kőkemény, harcos ökölvívóval kerül szembe Madár. A 40 éves Giacobbe Fragomeni 27 profi mérkőzést vívott meg eddig pályafutása során és ebből csak egyet veszített el. „Zsoltnak kell kezdeményeznie, megelőző ütéseket kell bevinnie, majd elmozognia. Sokat beszélgettem Madárral, az előbb elmondottakkal ő is egyetértett."

Öcsi bácsi elárulta, jó hangulatban zajlott a mérlegelés. Erdei 81,70, míg Fragomeni 88,8 kilót nyomott, így az olasz több mint hétkilónyi előnyben lesz. Igaz, Fritz Sdunek tanítványa gyorsaságával könnyedén kijátszhatja a talján fölényét. „Csak a közelharc során szenvedhet emiatt hátrányt, okosan kell bunyóznia!"

„Ez lehet pályafutása csúcsmeccse. Ha győz, érdemes elgondolkodni a folytatáson, ám ha kikap, akkor sok időt kell majd hagyni a pihenésre. Nagyon drukkolok neki, remek mérkőzés lesz" - próbált jósolni Szántó Imre, aki hozzátette, Madár érzi a magyar szurkolók szeretetét, hogy szinte az egész ország mögötte áll. 

Erdei Zsolt szombat este 23:15 perckor televíziós kamerák kereszttüzében lép majd szorítóba Kielben a Sparkassen Arénában.

WBV CÍMMÉRKŐZÉS:
Giacobbe Fragomeni (olasz, 26, 1, 1) - ERDEI ZSOLT (magyar, 30, 0, 0)
cirkálósúly, 12 menet