Edzőkeringő amerikai módra

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 12. 19:13
Josh McDaniels, a New England Patriots korábbi támadó-koordinátora lett a Denver Broncos vezetőedzője. A 32 éves tréner a csapattal két Super Bowlt elhódító Mike Shanahant váltja, s ezzel minden idők legfiatalabb vezetője lesz. Az Indianapolis Colts vezetőedzője, Tony Dungy úgy döntött, befejezi karrierét.


 

Mindenkit megdöbbentett a hír, hogy a Denver Broncos csapata 14 év után megvált eddigi vezetőedzőjétől, Mike Shanahantől. A 42 éves szakembert - aki már két ízben Super Bowlt is szállított a musztángoknak - tragikus szezont zárt, ezúttal sem tudta bevezetni a rájátszásba a klubot.

Utódja a mindössze 32 éves Josh McDaniels lesz, aki - Shanahanhez hasonlóan - Bill Belichick és a New England Patriots munkáját segítette az elmúlt szezonokban.

A támadóegység koordinátoraként büszkén mutathatja fel Tom Brady tavaly elért 50 touchdown-passzos rekordját, valamint az idei 11-5-ös mérleget, amelyet egy újonc irányítóval, Matt Cassellel vittek végig.

Brandon Stokley, a Denver elkapója egy DVD-film nézése közben olvasta a képernyő alján a hírszalagon, hogy új edző állt a csapathoz. "Érdeklődve várom a fejleményket - nyilatkozta Stokley. Remélem, sikerül megtartanunk a védelem koordinátorait, és a tavalyi formánk jobbik részét a következő szezonban."

Nem a Denver az egyetlen csapat, ahol edzőváltás történt a héten. Az Indianapolis Colts vezetője, Tony Dungy sem vág neki nyolcadik szezonjának. Az eddigi egyetlen színesbőrű Super Bowl-győztes tréner hétfőn jelentette be visszavonulását.

Dungy a Coltsot megelőzően a Tampa Bayt virágoztatta fel - hat szezon alatt egy gyenge csapatból NFC-győztes keretet kreált. A 2006-os Super Bowl megnyerése mellett meg kellett élnie 18 éves fia öngyilkosságát is.

Dungy 50 évesen akarta befejezni, de a szurkolók szeretete miatt még három évet ráhúzott, így összesen 31 évet töltött az NFL-ben -ebből 13-at vezetőedzőként.

Három szék áll még üresen: a New York Jets, a Detroit Lions, valamint a Dallas Cowboys vezetőedzőinek kérdése nem zárult még le.