Cuche csöndre intette a vetélytársakat

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 4. 12:11
A franciaországi Val d’Isére-ben zajló alpesi sívilágbajnokság második napján a férfiak szuperóriás-műlesiklását rendezték, amelyet a svájci Didier Cuche nyert meg, egy század híján egy másodperccel megelőzve az ezüstérmes olasz Peter Fillt és 1,02-vel a bronzérmes norvég Axel Lund Svindalt.


A második induló kanadai Robbie Dixon viszonylag sokáig állt az élen, köszönhetően a nehéz pályának és emiatt a sok kiesőnek. Többek között a kombinációban olimpiai bajnok, magyar felmenőkkel is rendelkező, amerikai Ted Ligety is idejekorán búcsúzott, ráadásul jó nagyot esett is. Szerencsére megúszta a több száz méteren át tartó gurulását.

Aztán hatossal következett a címvédő olasz Staudacher, aki hat tizeddel megelőzte, majd kilencessel a mű- és az óriás-műlesiklás olimpiai bajnoka, az osztrák Raich, aki közel másfél másodpercet vert az olaszra.

Ő sem örülhetett túl sokáig, mert két indulóval később egy másik olasz, Christof Innerhofer nyolc századdal megelőzte őt is. A Világkupa-győztes Bode Millernek viszont nem ment igazán, ő több mint egy másodpercet kapott az élen állóktól.

A második csoport első indulója, a svájci Didier Cuche aztán alaposan átrendezte a sorrendet, miután több mint egy másodperccel javította meg Innerhofer idejét. Még a kétszeres világbajnok norvég Svindal is több mint egy másodperces hátránnyal jött be a második helyre.

A korábbi olimpiai bajnok osztrák Hermann Maiernek betegen esélye sem volt a jó szereplésre. A német Andreas Strodl viszont óriásit bukott, ami miatt aztán jó ideig állt a versenyt. Szerencsére aztán ő is a saját lábán távozott.

A huszonhatos rajtszámmal induló olasz Peter Fill aztán három századdal megelőzte Svindalt és feljött az ezüstérmes pozícióba. A dobogósok sorrendje ezek után már nem változott, így tehát a svájciak ünnepelhették a világbajnokság második aranyérmét.

 

ALPESI SÍ VB, VAL D’ISÉRE, FÉRFI SUPER G
1. Didier Cuche (svájci) 1:19,41
2. Peter Fill (olasz) +0,99
3. Axel Lund Svindal (norvég) +1,02