Bilincset a doppingdoktorok kezére!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 7. 09:24
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának denveri ülése után bejelentették, hogy a pekingi olimpián végzett doppingellenőrzések felülvizsgálata már elkezdődött. A lausanne-i laboratóriumban végzett újabb kontroll eredményeit a végrehajtó bizottság legközelebbi, júniusi ülése során hozzák nyilvánosságra. Arról is döntés született, hogy nagyobb nyilvánosságot biztosítanak a fegyelmi bizottság döntéseinek.


 

Elfogadták tehát a jogi bizottság javaslatát, ez pedig alapul szolgálhat ahhoz, hogy a doppingvétségen ért sportolók környezete, a sportolók számára segítséget nyújtó edzők, orvosok, más közreműködők ellen büntetőjogi felelősségre vonás induljon.

Három érdekelt sportszervezet, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) és a Nemzetközi Sportszövetségek Szervezete (AGFIS) a jövőben segítséget nyújt az egyes nemzetközi sportszövetségek doppingellenes tevékenységéhez.

Különféle, a NOB és a WADA által finanszírozott programokat bocsátanak a nemzetközi sportszövetségek rendelkezésére. Lausanne-ban tanácsadó szolgálatot működtetnek majd, szakértők ingyenes közreműködésével.

Címkék: doppingnobwada