Berecz Anna 22. lett műlesiklásban

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 26. 09:55
A női műlesiklást rendezték csütörtökön a kínai Harbinban zajló Téli Universiadén, az egyetemisták és főiskolások legnagyobb sportseregszemléjén


Ebben a versenyszámban Berecz Anna révén mi is érdekeltek voltunk. Az 57 induló közül a magyar lány az első futamban a 47,54-es idővel a 29. lett, s ezen a helyezésén a második futamban még javítani is tudott. Ezt 44,98 alatt teljesítette – ez a 19. legjobb idő volt –, s végül a 22. helyen végzett 1:32,52-es összidővel.

A már a jövő évi vancouveri olimpián való indulás jogát is kivívó magyar lány korábban két 13. helyet is szerzett már lesiklásban és szuperóriás-műlesiklkásban, míg óriás-műlesiklásban a 25. lett.

A győzelmet amúgy a lengyel Katarzyna Karasinska szerezte meg a svájci Eliane Volken és honfitársnője, Aleksandra Klus előtt.


A férfiak óriás-műlesiklásában Bene Barnabás indult magyar részről, s ő a 40. helyen végzett a 77 indulóból. A győzelmet a svájci Sandro Boner szerezte meg a szlovák Jaroslav Babusiak és testvére Christoph Boner előtt.