Beleszeretett a sportba a királynő

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 5. 12:11
Az idei Miss Hungary győztesének korábbi sikerei eléréséhez nem volt szüksége a sportra, ám elmondása szerint az elmúlt egy évben fontossá vált életében a rendszeres testmozgás. A győri Polgár Ildikó a SportHirado.hu-nak elárulta, rengeteg valótlanság látott napvilágot az állítólagos „verseny-függőségéről”, állítja, elsősorban a munka és a tanulás tölti ki mindennapjait. A húsz éves hölgy még indul az idei, nemzetközi megmérettetésen, aztán „szögre akasztja” a magassarkút.


- Úgy olvastam, versenyfüggő. Ezek szerint nem sok ideje jut a magánéletre vagy a testmozgásra.

 

- Nem így van, annyi valótlanság jelent meg már rólam a lapokban és az interneten, amelyeknek a fele sem igaz. Valójában tavaly csak két versenyen indultam, amelyek elődöntőből és döntőből álltak, ez összesen pár napot jelentett. A Főiskolák Szépe és a Miss Hungary sem vett el extrém sok időt az életemből.

 

- Az extrémre még visszatérünk, de akkor valószínűleg az sem igaz, hogy máris befejezné a versenyzést.

 

- De igen, már korábban be akartam fejezni az egészet. A Miss Hungaryre sem magamtól jelentkeztem, hanem egy ismerősöm nevezett be. Ha pedig már ott voltam, akkor azt mondtam, miért ne?

 

- Úgy tűnik megérte, hiszen az első helyen végzett. Sok kolléganője nagy részben a sportnak tulajdonítja az alakját, önt is a rendszeres testmozgás tartotta karban?

 

-  Komolyabban csak egy éve kezdtem sportolni. Nekem mindig ilyen volt az alakom, édesapámtól örököltem, hogy vékony vagyok, így különösebben nem kellett vigyáznom a súlyomra. Ez a decemberi verseny annyiban más volt, hogy az elmúlt időszakban már jobban odafigyelek magamra, az étkezésre, a sportolásra. A nyár elejétől kezdve heti hatszor edzőterembe jártam, ahol személyi edzővel készültem. Tudtam, csak akkor nyerhetek, ha teszek is érte, és végül öt kiló tiszta izmot sikerült felszednem.

 

- Az elmúlt egy évben űzött más sportot is az edzőtermi tréningeken kívül?

 

- Azért kezdtem egy éve fokozottabban foglalkozni a sporttal, mert a párom úszó volt, és folyamatosan azt láttam, hogy hajnali négykor indul edzeni. Ennek köszönhetően én is lejártam úszni, és mivel ennek a sportágnak az izomcsoportjai hasonlóak a biciklizéshez, azt is űztem, űzöm rendszeresen.

 

- Úgy hallottam, odavan az extrémsportokért is, pontosan melyikért?

 

-  Elég sok félét kipróbáltam már. Télen többek között az úgynevezett hóraftingot és a hószánt. Mindkettőt nagyon élveztem, és szeretném folytatni. Emellett van egy ismerősöm a dunakeszi reptéren, és neki köszönhetően kipróbáltam a bungee jumpingot, illetve autógirózást.

 

- Utóbbit kevesen ismerik, mit takar az autógirózás?

 

-  Ezt úgy kell elképzelni, mint egy helikopterhez hasonló járművet, ami teljesen nyitott. Tulajdonképpen olyan, mint egy kis motor, ami repülni tud, két propeller működteti. Nagyon izgalmas…

 

- Így, a verseny megnyerése után is megmaradt az igénye a sportra?

 

-  Igen, persze. Sőt, mivel a Nyugat-magyarországi Egyetemen rekreáció-szervezés és egészségfejlesztés szakra járok, a napi életben is szükségem van rá. Nagy váltás volt a Külkereskedelmi Főiskola és a korábbi marketingtanulmányok után, de nagyon jól érzem magam. Igaz, csak levelezőszakon csinálom, hogy mellette legyen időm dolgozni és eltartani magam.

 

A szépségverseny további résztvevőiről ITT láthat több fotót!