A sportra esküsznek a magyar szépségek

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 30. 14:05
Köztudott és elég nyilvánvaló tény, hogy a sport és szépség közeli kapcsolatban áll, hiszen elég megnézni egy-egy futball-, tenisz-, kézi-, röplabda- vagy kosárlabdameccset ahhoz, hogy szépségek egész sorát csodálhassuk. Vannak, akik játékosként harcolnak a sikerért, míg mások a lelátóról buzdítják kedvesüket vagy családtagjukat. Persze, az sem elhanyagolható, hogy a sport szebbé teszi az embereket, így az sem meglepő, hogy bizony a szépségkirálynő-választás résztvevőinek egy része is esküszik arra: nem tudna meglenni sport nélkül.


A hölgyekről készült galériát ITT tekinthetik meg!

A Miss Hungary idei döntőjének indulói között találtunk olyan hölgyet, aki profi versenyzőként ér el sikereket, ezért edz naponta, míg mások a jó kondi okán izzadnak az edzőtermekben vagy más sportpályán. Sőt, olyan szépséget is fellelhettünk, aki állítja, a kézilabdának köszönheti formás és mellplasztika nélkül is megfelelő nagyságú kebleit…

 

A fináléban is nagy népszerűségnek örvendett a kétszeres karatés Európa-bajnok Katona Renáta, aki véli, a sport és a szépségipar kapcsolata kézzelfogható.

 

„A karatéban akarat és kitartás kell a sikerhez, ugyanez vonatkozik a szépségversenyre is, itt szintén hónapokon át kell bizonyítanunk” – kezdte a 17 éves hölgy.

 

A bájos tinédzser elárulta, ártatlannak tűnő külseje ellenére a karate keményebb válfaját kedveli, vagyis küzdelemben jeleskedik.

 

„A kata (formagyakorlat) nem a kedvencem, de megtanulom, ami kötelező. Ha felállunk a küzdelemhez, akkor mindenki fegyelmezett és elszánt, nyerni akar. Nagyon nehéz sport, de kellő akarattal és jó edzővel mindent elérhetünk. Kedvenc fegyverem egyébként a hátbarúgás és az első kezes ütés…” – „ijesztett” a közvéleményre a fiatal lány.

 

Katona Renáta sportos család sarja, édesapja kick-boxban jeleskedett, így a háttértámogatás is megfelelő. Persze a hölgy a külsejével is törődik, úgy véli, a karate megfelelően karbantartja a testét.

 

„Mindenki dicséri a kisugárzásomat, én még a hasammal és a combjaimmal is elégedett vagyok. Úgy érzem, a fenekemre azért még gyúrni kell…” – mondta cinkosan a hölgy.

 

A szintén 17 éves Kocsis Korinna manapság már nem szerepel hivatalos kézilabdameccseken, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elszakadt volna a sportágtól. Ennek pedig alapos és nyomós oka van.

 

„Sajnos a sulival nem tudtam összeegyeztetni, mert túlságosan fárasztó volt. De úgy érzem, a kézilabdától nőtt meg és lett ilyen szép a mellem. Ráadásul a sportnak köszönhetően egészséges is vagyok” – jegyezte meg a szépség.

 

A 19 éves szőke szépség, Karp Kitty sohasem sportolt versenyszerűen, de elmondhatja, szinte minden áldott nap edzi testét, több „szakágban” is otthonosan mozog.

 

„Három éve fallabdázom hobbiszinten, de lehet, hogy van az négy is. Házibajnokságokban is indulok” – mondta a hölgy.

 

Kitty úgy gondolja, a sport és a szépség kéz a kézben jár, előbbi sokat segít a megfelelő külső elérésében.

 

„Kemény lesz a fenekem a squashtól. Igen, ez így van, tudom…– hangzott a magabiztos felelet. – Persze, túlzásba is lehet vinni a kemény edzéseket, de én nem tartok ezen a szinten. A fallabda mellett a step-aerobikot és a futást kedvelem. Napi szinten járok edzőterembe”.

 

A trióval ellentétben a bűbájos Nagy Nikolett szinte csak érintőlegesen foglalkozik a sporttal, így az sem hatja meg, hogy sokan a csinos teniszezőhöz, Ana Ivanovicshoz hasonlítják. A 18 éves magyar szépség nem is hallott még a szerb klasszisról…

 

„Csak konditerembe járok, hetente futok. Fontos, hogy jó kondiban legyek, de a sport nem érdekel komolyabban – kezdte „vallomását” Nikolett, majd elárulta, mégis fűzi napi kapcsolat a sporthoz. – Szeretem a futballt, a magyar csapatok közül a Fehérvárt, mert ott játszik a barátom”.