A politika fontosabb a sportnál?

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 8. 11:20
Furcsa, bár Vitalij Klicsko politikai elszántságát ismerve nem is olyan meglepő hír okoz komoly bonyodalmakat! A profiboksz ukrán klasszisa ugyanis szombaton félbeszakította felkészülését és szeretné elérni, hogy későbbi időpontra halasszák a Tomasz Adamek elleni mérkőzését. A lengyel sportember tábora egyelőre biztos abban, szeptember 10-én mégis megrendezik a nagy érdeklődéssel várt csatát.


 

Vitalij – és Vlagyimir – Klicsko évek óta fontos szerepet próbál betölteni hazája politikai életében is. A két, rendkívül népszerű ökölvívó 2004-ben részt vett a narancsszínű forradalomban is, most pedig az egykori miniszterelnökért tüntettek. Julija Timosenkót ugyanis pénteki bírósági meghallgatása után megbilincselték, ez pedig egyáltalán nem tetszik a közvélemény egy részének.

A testvérpár is ott volt a szombati, Timosenko-melletti tüntetésen. Ezzel nincs is semmi probléma, Vitalij azonban azóta sem edz, felfüggesztette felkészülését a közelgő mérkőzés ellenére. Sőt, a New York Times a sztár egyik képviselőjére hivatkozva azt írta, döntés született a wroclawi találkozó elhalasztásáról. A tét egyébként a WBC világbajnoki öve!

„Minden a tervek szerint alakul, nincs szó halasztásról” – állítja Adamek menedzsere, Ziggy Rozalski és az összecsapást szervező Main Events ügyvédje, Patrick English.
Mindketten állítják, Vitalij Klicsko csak átmenetileg szakította meg a felkészülését.

„Semmi sem veszélyezteti a mérkőzés megrendezését” – tette hozzá Rozalski.