A hullarészeg magasugró visszatér

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 7. 15:00
Videókkal! Visszatérhet az egyik legrangosabb európai atlétikai versenyre, a lausanne-i Athletissimára az előző évben ugyanott hullarészegen szereplő, ezzel méretes botrány kavaró magasugró, Ivan Uhov. A szervezők meglehetősen különös indokkal álltak elő, amikor újra meghívták a láthatóan ittasan versenyző fedett pályás Európa-bajnok oroszt.


Abban nincs semmi különös, ha az atléták energiaitallal pörgetik fel magukat egy-egy jelentős viadalra, ha viszont ehhez egy kis vodkát is kevernek, az már súlyos következményekkel jár.

Uhov 2008 szeptemberében az atlétika fellegvárában, Lausanne-ban 25 ezer szurkoló láttára részegen lépett színre, és persze egyetlen érvényes kísérletet sem tudott teljesíteni magasugrásban.

Uhov részeg alakítása Lausanne-ban

$$fhvideo:122636$$  

Akkor a szervezők megbotránkoztak az Athletissimát leégető oroszon, ehhez képest a napokban bejelentették, ismét meghívják Uhovot a tornára.

Az indoklás szerint egyrészt írásban bocsánatot kért tettéért, másrészt – ami a legérdekesebb – a vezető videómegosztó weboldalon elképesztő nézettségi adatokat produkált alakításával, így hatalmas hírverést csapott a versenynek.

Az eset egy másik kameraállásból

$$fhvideo:122637$$  

A fenti két felvételt összesen 3,5 millió alkalommal tekintették meg, amely 25-ször több, mint Usain Bolt 200 méteres olimpiai futása, amikor megdöntötte Michael Johnson 1996-os világrekodját.

Uhov visszahívásában az is szerepet játszhatott, hogy februárban 240 centiméteres teljesítményével minden idők negyedik legjobb eredményét érte el és megnyerte a fedett pályás Eb-t.

Reméljük, a kedd esti lausanne-i visszatérésén már inkább kiemelkedő eredménye, semmint a vodka élsportolókra gyakorolt romboló hatása lesz a slágertéma.

Józanul orosz csúcsot ugrott Athénban

$$fhvideo:122635$$