75 éves a magyar sport kiemelkedő alakja

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 11. 15:54
A magyar sport kiemelkedő alakja, Kulcsár Gergely 75 éves: a háromszoros olimpiai érmes kiváló gerelyhajító jó egészségnek és kiváló kondíciónak örvend.


Kulcsár a hazai atlétika nemzetközileg is elismert versenyzőjeként, majd edzőként, szakvezetőként szerzett elismerést önmagának és a magyar dobóatlétikának.

Életpályája példaként állítható a fiatalok elé, versenyzői kvalitásai és „civil” életvitele a legjobbak közé emelték. Méltán volt az olimpiai csapat zászlóvivője három olimpián is.

Kulcsár Gergely, becenevén Kuli, nyugdíjasként még a mai napig aktív, sokrétű munkát vállal a hazai sportéletben, nyújt segítséget az atlétikának.

A hazai gerelyhajítás egykori és mai reprezentánsai elhatározták, hogy elfogadva Németh Miklós olimpiai bajnok felhívását, közösen köszöntik meg Kulcsár Gergelyt és elevenítik fel a magyar gerelyhajítás „aranykorszakát”. Isten éltessen Gergő!

Kulcsár Gergely négy olimpián vett részt: Tokióban második, Rómában és Mexikóban harmadik lett, negyedik olimpiáján 1972-ben Münchenben helyezetlen maradt. Nemzetközi szereplése mellett tizenkétszer nyert magyar bajnokságot, 55 alkalommal képviselte a magyar színeket válogatott viadalokon.