37 éves világbajnoka van a németeknek

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 19. 00:20
Öt döntőt rendeztek a berlini atlétika-világbajnokság keddi versenynapján, amelyek közül a legnagyobb feltűnést a női gerelyhajítás fináléja keltette. Steffi Nerius 37 évesen szerezte meg első világbajnoki címét, a hazai közönség legangyobb örömére, amely először ünnepelhetett német sikert!


Kedden a női gerelyhajítás döntője bizonyult a legnagyobb attrakciónak a berlini vb-n. A szám győztese a németek nagy örömére a hazai Steffi Nerius lett, aki 37 évesen utolsó világversenyén tudott nyerni 67,30 méteres dobásával. Ezzel három bronz után élete első vb-aranyát, egyben Németország első aranyérmét szerezet a vb-n. A tavalyi világcsúcstartó és a pekingi aranyérmes Barbora Spotakovának csak a második helyet sikerült megszereznie.

Hármasugrásban a brit Phillips Idowu diadalmaskodott, a 30 éves atléta a világ idei legjobbjával (17,73 m)  utasította maga mögé a tavalyi olimpia győztesét a portugál Nelson Evorát.

Négyszáz gáton az amerikai Kerron Clement 47,91-es ideje a 2009-es év eddigi legjobbja volt, természetesen győzelmet ért.

A kenyai Ezekiel Kemboi 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben épphogy lemaradt a dobogó legfelső fokáról, kedden viszont remek világbajnoki csúccsal, 8:00,43 perces idővel lett világbajnok 300 méter akadályon.

A papírformának megfelelően az amerikai Sanya Richards győzelmével ért véget a 400 méteres női síkfutás a berlini atlétikai világbajnokságon. Az amerikai klasszis kerek 49 másodperces idővel teljesítette a távot, ezzel a világ idei legjobbját futotta.