Visszatér a Kobra, kezdődhet a tánc!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 13. 19:42
Visszatér a legjobbak közé az olasz kerékpáros sztár Riccardo Ricco, aki a közelmúltban bontott szerződést a Ceramica Flaminiával. Pro Tour-csapatban, a Quick Stepben folytatja, ezt pénteken jelentette be a La Gazzetta dello Sport hasábjain. Sajtóközleményt is adott ki, a belga istálló azonban még nem erősítette meg mindezt: "egyelőre semmi sem hivatalos". Könnyen lehet, hogy már a Vueltán is láthatjuk a hegyi menőt, akinek comebackje alaposan átrendezheti az erővonalakat a sportágban.


 

"Eldőlt. Nehéz döntés volt, de azt akartam, hogy ismét a legjobbak között szerepelhessek. 2011-ig írtam alá a Quick Stephez, biztos vagyok benne, hogy nem fogom megbánni. Lefevre csapata benne van a világ három-négy legjobbja között, és én úgy érzem, eljött az idő ahhoz, hogy ismét a legmagasabb szinten versenyezhessek.

Nem tudom, mikor indulhatok versenyen, de készen állok. Jó lenne már a Vueltán versenyezni, nagyon vágyom rá. Nem hiszem, hogy az összetettre hajtanék, de a szakaszsikerre mindenképpen."

A belga Sporza sportportál a Quick Step szóvivőjére hivatkozva ugyanakkor azt állítja, a tárgyalások még nem zárultak le, a szponzorok még nem adták az áldásukat a dologra.

Riccót a Caisse d'Epargne első embere, Unzué mester is szerette volna soraiban tudni, de éppen a szponzorok miatt kellett visszavonulót fújnia. Az Asztana és a Footon is érdeklődött a hegyi menő iránt.

A Kobra a második lett Contador mögött a 2008-as Girón, abban az évben, a Tour de France-on bukott le tiltott szerek használatával. Kétéves eltiltást kapott, idén márciusban tért vissza a Flaminiában. Négy szakaszsikernél jár, megnyerte az Osztrák Körversenyt, második helyen végzett összetettben a Settimana Ciclista Lombardán és a Giro del Trentinón is.

2010-ben két kerékpárklasszis bizonyította, van élet egy súlyos doppingügy után, Ivan Basso és Alekszander Vinokurov is visszatért a legjobbak közé.