Valverde nemzetközi eltiltásra számíthat

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 16. 21:48
A nemzetközi sport döntőbíróság (CAS) elutasította Alejandro Valverde fellebbezését az olasz olimpiai bizottság (CONI) olasz területen kiszabott kétéves eltiltásával kapcsolatban.


Az olaszok egy saját vizsgálat lefolytatása után tiltották el Valverdét egy évvel ezelőtt, az Operación Puerto doppingbotrányban való érintettsége miatt. A spanyol fellebbezett a döntés ellen az eljárás szabálytalanságára és a CONI inkompetenciájára hivatkozva, de a CAS jóváhagyta az ítéletet.

Valverde sajtóügynöke már közleményt adott ki, hogy nem tudják elfogadni a CAS döntését, a korábbi okok miatt, és a svájci bíróság elé viszik az ügyet, polgári perben.

Az UCI részéről is azonnali reakciót fogalmaztak meg, üdvözölve a döntést, és kilátásba helyezve, hogy az ügy aktáinak áttanulmányozása után hamarosan döntenek az eltiltás nemzetközi szintre emeléséről. A kérdés tulajdonképpen az eltiltás időtartama, amivel kapcsolatban a legvalószínűbb, hogy az olaszországi eltiltással szinkronizálják, így Valverdére legalább egy év várhat.