Valverde nem mutatkozhatott be Madridban

Szerző: BHLétrehozva: 2011. november 15. 19:35
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) részéről jelezték, hogy a hivatalosan még kétéves eltiltását töltő spanyol sztárbringás, a múlt héten leigazolt Alejandro Valverde nem vehet ma részt a Movistar Team prezentációján, amire válaszul a csapat lefújta a bemutatót.


A szabályok szerint Valverde január 1-jéig nem csak versenyeken nem indulhat, de hivatalosan nem öltheti magára a Movistar mezét. A spanyol sajtó egyébként már most hangos a 31 éves versenyző visszatérésétől, arról írnak többek között, hogy erősebb, mint valaha.

A Movistar csapatorvosa, Jesús Hoyos a spanyol El País napilapnak nyilatkozott, hogy miért: „Ugyanúgy edzett, mint amikor versenyzett, csak többet, ráadásul egyéb dolgokra is jobban figyelt, mint valaha, például a táplálkozásra. Idénre 48 000 kilométere van kerékpáron, több, mint amikor versenyzett. A súlya 60 kiló, ami kevesebb, mint a legutolsó Tour de France-on, melyen indult, az izmai acélból vannak, kockás has, napi 3000 felülésnek köszönhetően. S mindenekfelett iszonyú éhes a versenyzésre.”

Alejandro Valverde 2005-től versenyez Eduardo Unzue csapatában, utolsó teljes szezonjában, 2009-ben megnyerte a Spanyol Kerékpáros Körversenyt, ahol a Vueltát, ahol szakaszsikereket aratott az évek során, csakúgy, mint a Tour de France-on, kétszer végzett a ProTour világranglista élén, nyert Liege-Bastogne-Liege-t, Fleche Wallone-t, Clasica San Sebastian-t és sok egyhetes körversenyt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Valverde a Movistar sorában
A spanyol profi kerékpáros csapat, a Movistar közleménye szerint a kétéves eltiltásából visszatérő Alejandro Valverde az utolsó igazolásuk a 2012-es szezonra....
Tovább a teljes cikkhez »