Valverde: Minden nap résen kell lenni!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 4. 20:25
Alejandro Valverde ma újabb - előre nem tervezett - másodpercekre tett szert néhány ellenfelével szemben, ugyanis a hajrában kettészakadt a mezőny, melynek nagyobbik fele kilenc másodperc hátrányban érkezett. A Caisse D'Epargne kerekese a holnapi időfutammal kapcsolatban is bizakodó.


"Újabb meleg napunk volt, de jól viseltem. Tegnap kicsit nehéz volt megszokni a hőmérséklet-változást, de az igazság az, hogy én szeretem a meleget. Megszoktam, hogy egész évben hasonló körülmények között edzek.

Tudtam, hogy az utolsó 30 kilométer veszélyes lehet, ezért legelöl maradtam, és nagyon figyeltem, mint eddig minden nap. Jól tettem, mert a mezőny ismét kettészakadt a hajrában, és néhány ellenfelem hátul maradt.

Minden szakasz fontos, de a holnapi időfutamon, Valenciában kerül sor az első igazi csörtére az összetett elsőségért küzdők között. 30 kilométeren kialakulhatnak valódi időkülönbségek, de semmi behozhatatlanra nem számítok. A holnap elveszített időt ugyanúgy vissza lehet nyerni a hegyekben, mint ahogy az előnyt el is lehet majd hullatni az emelkedőkön.

Mindazonáltal jó időeredményt várok magamtól. Azt hiszem, hogy a teljesen sík pálya Cadel Evans-nek és Alexander Vinokurovnak kedvezhet, de szerintem tudok hasonló időt hajtani, mint Ivan Basso vagy Samuel Sanchez."