Valverde: Még közelebb a GT-győzelemhez

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 13. 20:43
Alejandro Valverde bármit is mond, akik látták a televíziós közvetítést, tudják, hogy “megszült” a mai szakaszon az aranysárga trikóért. Sportemberi nagyságát bizonyítja, hogy fel tudott állni a gödörből, ami nagyon ritka a kerékpársportban ezen a szinten. Leszakadása után visszavágott a legfőbb vetélytársaknak és életében nem volt még ilyen közel egy GT (háromhetes körverseny) megnyeréséhez. A szakasz után így értékelt:



"A panderai mászás iszonyú gyors volt. Átéltem nehéz pillanatokat a hidegnek és az esőnek is köszönhetően, amikor Gesink nagy erőkkel támadott. Úgy döntöttem, megyek a saját ritmusomban, egy jó tempóban felfelé, és bíztam magamban, mert láttam, hogy nagyon kicsi a különbség. Egyre közeledtem az előttem lévőkhöz, s végül én voltam az, aki adtam néhány másodpercet Gesinknek.

A második helyezettel szemben tehát növeltem az előnyöm, másrészről viszont Samuel Sanchez és Ezequiel Mosquera közelített hozzám, miközben Cadel Evans és Ivan Basso időt veszítettek.

Az hogy aranysárga trikóban folytathatom ezután az “andalúziai tripla”, vagyis három nagyon kemény hegyi szakasz után, nagyon fontos az összetett győzelem szempontjából. Túl vagyunk a Vuelta 70 százalékán, de nem szabad elfelejteni, hogy még egy teljes hét van hátra, néhány nagyon veszélyes szakasszal, és természetesen az időfutammal az utolsó előtti napon.

Úgy gondolom, mostantól kezdve a csapatmunka lesz a legfontosabb, és tudom, hogy egy nagyszerű csapat áll mögöttem, ami nagyon megnyugtató számomra."