Valverde: Még egy lépéssel előrébb

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 12. 20:03
Alejandro Valverde ia Vuelta tizenharmadik szakaszán is megőrizte az aranysárga trikót, sőt, Mosquerán kívül minden ellenfelének adott több, kevesebb másodpercet a Sierra Nevada emelkedőjén. Újabb lépést tett a végső győzelem felé.




"Ismét túl vagyunk egy brutál kemény szakaszon, ugyanakkor egy lépéssel közelebb vagyunk a végső győzelemhez.

4500 méter szintkülönbséggel a tegnapi 4800 után, minden nap egyre nehezebb. Még egy nagyon komoly szakasz maradt holnapra, Panderába, és fontos hogy nagyon jól regenerálódjanak a lábak a 14. etap előtt.

A Vueltát megelőzően idejöttem egy hétre edzeni Sierra Navadába, és biztosan azért mentem ilyen jól, mert minden méterét ismertem az emelkedőnek. Végül is nagyobb időkülönbségek alakultak ki, mint tegnap. Nyertem pár bónuszmásodpercet, amikor a harmadik helyért sprinteltem, és apránként mindig szerzek kis időt az ellenfeleimmel szemben.

Gesink, Basso és Mosquera még mindig közel vannak, de Samuel Sanchez annak ellenére, hogy jól összekapta magát a végére, nagyobb hátrányba került, csakúgy, mint Cadel Evans. Az ausztrál eldefektelt, de az igazság az, hogy nem tudtam. Amikor hátranéztem, és láttam, hogy nincs a bolyban, azt hittem, leszakadt.

Ma is, mint tegnap számíthattam a csapattársaim munkájára. Nagyon fontos, hogy egy nagy csapat vesz körül, ez komoly önbizalmat ad."