Valverde és Evans leszerelte Contadort

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 12. 18:14
A francia Pierrick Fedrigo győzött a Dauphiné ötödik szakaszán, miután egy szökevénycsoportból ő volt a leggyorsabb a rövid emelkedő tetején kialakított befutón. A Gap és Briancon közötti 106 kilométeres táv elején egy 14 fős élboly alakult ki, majd a Col de Izoard hegyen öten "megszöktek a szökevényektől is, és együtt haladtak a cél előtti rövid, meredek emelkedőig. Itt támadott Fedrigo, akivel nem tudtak tartani a lépést versenyzőtársai. Az összetettben annyi változás történt, hogy a spanyol Astarloza előrébb lépett a negyedik helyre, miután sikerült elszakadnia az üldöző mezőnytől az utolsó emelkedőn. Valverde továbbra is sárgában, Bodrogi László a 111. több mint 18 perc hátránnyal.


 

Az összetettet vezető Alejandro Valverde ma a 16. helyen érkezett és a következőképp értékelte a 6. szakaszt:

"A mai, mindössze 106 kilométeres, Gap és Briancon közötti szakasz bár nagyon rövid volt, de legalább olyan nehéz, mert nagyon meleg volt és meg kellett mászni a Izoard-t 20 kilométerre a céltól. Utána pedig hátra volt még a meredek emelkedő a befutóval.
A mai terv az volt, hogy minél jobban ellenőrzésünk alatt tartsuk a versenyt, és megpróbáljunk a csapatunkból minél többen együtt maradni az Izoard csúcsáig, hogy utána biztosan tudjuk védeni a trikót a lejtőn és a célig hátralévő szakaszon. A lejtőn végig a mezőny elején helyezkedtem, nem kockáztattam a bukást.

Sikerült jól regenerálódnom a tegnap tett erőfeszítések után, de nem is támadtak legfőbb ellenfeleim a szakasz során, kivéve Contadort az utolsó kilométeren. Evans és én is tettük rá a kereket. Alberto még egyszer próbálkozott, s bár nem volt egyszerű szerelni, tudtunk vele menni és végül együtt érkeztünk a célba.

Reuters

Fotó: Reuters

Túl vagyunk egy újabb napon, holnap jön a következő, nagyon fontos, az úgynevezett királyetap. Egy borzalmasan nehéz szakasz vár ránk a Galibier-vel és a Croix de Fer emelkedőjével, utóbbi tetején hegyi befutóval. Egy ilyen típusú etapon bármi megtörténhet: el is veszíthetem a sárga trikót, de növelhetem is az előnyömet az ellenfeleimmel szemben, akik továbbra is Cadel Evans, Alberto Contador és ne feledkezzünk meg Robert Gesinkről vagy Mikel Astarlozáról, akik szintén jól állnak az összetettben. Remélem ismét jó formában leszek és holnap délután, Saint-Francois-Longchamp városában még mindig rajtam lesz a sárga trikó."

A SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Pierrick Fédrigo francia
BBox Bouygues Telecom
2. Jürgen Van De Walle belga Quick Step 0:04
3. Stephane Goubert francia AG2R La Mondiale 0:05
4. Juan Manuel Garate spanyol Rabobank 0:14
5. Lars Ytting Bak dán Team Saxo Bank 0:25
6. Alekszander Kucsinszki fehérorosz Liquigas 2:47
7. Mauro Santambrogio olasz Lampre - N.G.C
8. Bingen Fernandez spanyol Cofidis 2:50
9. Mikel Astarloza spanyol Euskaltel - Euskadi 3:17
10. Alberto Fernandez spanyol Fuji-Servetto 3:41
...
139. Bodrogi László   Katyusa 3:09:27

 

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁS:
1. Alejandro Valverde spanyol Caisse d'Epargne 18.15.46
2. Cadel Evans ausztrál Silence - Lotto 0.16
3. Alberto Contador spanyol Astana 1.04
4. Mikel Astarloza spanyol Euskaltel - Euskadi 1.49
5. David Millar brit Garmin - Slipstream 1.52
6. Robert Gesink holland Rabobank 2.41
...
111. Bodrogi László   Katyusa 18:51:55