Valverde: "Defekt és dögunalom"

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 14. 23:33
Miközben a cyclocross világbajnok, holland Lars Boom élete legnagyobb országúti sikerét érte el ma, az aranysárga trikós Alejandro Valverde számára mondhatni unalmasan telt a 15. szakasz az elmúlt három nap hegyi befutóihoz képest. Az összetettben az állás nem változott, Valverde vezeti a pontversenyt és a kombinációs értékelésben is első. A Caisse D’Epargne menője így foglalta össze a mai eseményeket:



“A mai szakasz meglehetősen nyugodtan telt. Természetesen ez egy átvezető etap volt, az elmúlt három nap három nehéz hegyi szakasza után.

Mindezek ellenére tudtuk, hogy nagyon figyelni kell, főleg a San Jerónimo lejtőjén, amit kétszer kellett megismételni. Különösen veszélyes lett volna, ha esik az eső, szerencsére száraz időnk volt. Várható volt, hogy Samuel Sanchez támadni fog, így nem ért minket meglepetésként, amikor lefelé belószolt. A csapattársam, Xabier Zandio azonnal szerelte.

A szakasz eleje volt nagyon gyors, a mezőny három részre szakadt lefelé. Ekkor, a legrosszabb pillanatban kaptam defektet, de a csapattársaim hamar felvittek, néhány kilométeres üldözés után.”