Valverde blogja a Vuelta eseményeiről

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 29. 21:59
Alejandro Valverde a Vuelta ideje alatt rendszeresen jelentkezik majd esténként a Bringahíradón, hogy röviden értékelje a nap eseményeit.


Az asseni (Hollandia) Moto GP pályán rendezett prológon kilencedikként zárt, nem veszített időt összetett riválisaival szemben, így nem véletlenül elégedett mai eredményével:

"A pálya sok odafigyelést igényelt, kimondottan a specialistáknak kedvezett. Magától értetődik, hogy Fabian Cancellara, ismerve erejét és jelenlegi formáját, abszolút verhetetlen volt. Toronymagas esélyes volt és senki nem győzhette le.

Személy szerint elégedett vagyok a saját időmmel, jól kezdtem és az utolsó méterig kitartott az erő és a motiváció. Nagyjából olyan helyen zártam, amit terveztem, nem veszítettem időt az ellenfeleimmel szemben. Most a legfontosabb az lesz, hogy nagyon vigyázzak a következő három szakaszon, amelyek nagyon veszélyesek lesznek a szűk utak, a rengeteg körforgalom, és a szél miatt. Az oldalszélben könnyen szétszakadhat majd a mezőny. A Vueltát nem lehet megnyerni Hollandiában, de lehet veszíteni sok időt..."