Valverde - Arany Sándor

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 7. 21:06
Alejandro de oro - vagyis Arany Sándor. Valverde a mai hegyi szakaszon átvette a vezetést a Vueltán. Az értékelés:


“Holnap hazaérkezünk, és nagyon sokat jelent számomra és a szurkolóim számára is, hogy aranyszínű trikóban léphetek Murcia földjére. El sem lehet mondani, mennyire örülök, hogy valóra vált az álmom: a szülőhazámban az áhított mezben tekerhetek. Mindazoknak ajánlom ezt a trikót, akik mellettem állnak, és különösen a fiaimnak, Ivánnak és Alejandrónak.

Ma úgy döntöttünk, hogy kevesebbet dolgozunk a szakasz során, mint tegnap, hogy ne pazaroljunk több energiát, mint ami szükséges. A csapattársaim kicsivel a Xorret de Catí emelkedője előtt álltak a mezőny élére, mert nagyon zaklatott volt a peloton, mivel minden favorit jó pozícióban akarta tudni magát a hegy lába előtt.

Onnantól kezdve az egész csapat kemény munkát végzett fölfelé. Végül Bassóval és Evans-szel maradtam a szökevények mögött. Mindent beleadtam a sprinten, annak ellenére, hogy tegnap még úgy gondoltuk, fölösleges átvenni a vezetést ilyen korán. De ha már ott voltam, egyszerűen sprintelnem kellett és megszerezni az időjóváírást!

Eldőlt, hogy Ivan Basso, Cadel Evans és Robert Gesink lesznek a legveszélyesebb ellenfeleim, de rengeteg hegy van még hátra, és bármi megtörténhet, mielőtt Madridba érkezünk.”