Valverde a topon a favoritok között

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 6. 09:00
Alejandro Valverde eredményesebben nem is teljesíthette volna a valenciai időfutamot, a 13. helyet szerezte meg az esős versenyen. Ami fontosabb, hogy összetettben gyakorlatilag az élen áll, mindössze két másodperccel elmaradva az ausztrál Cadel Evans ellenében. A vasárnapi szakasz hegyi befutóján tehát akár arra is van esélye a Caisse D'Epargne versenyzőjének, hogy átvegye Cancellarától az aranyszínű trikót.




"Remek időfutamon vagyok túl, jól éreztem magam, minden okom megvan, hogy elégedett legyek. Kevesebb időt veszítettem, mint vártam egy olyan versenyzővel szemben, mint Evans, megvertem 37 másodperccel Bassót, akit még mindig a legnagyobb ellenfelemnek tartok. Samuel Sanchez, aki jobb időt ért el, beváltotta az előzetes várakozásokat.

Veszítettem körülbelül 10 másodpercet az első kilométereken, mert egyáltalán nem akartam kockáztatni az első kanyarokban. A nedves utak annyira veszélyesek voltak, hogy gyakorlatilag állóra fékeztem magam. Ezek a kanyarok nem az én világom, és nem akartam fölöslegesen reszkírozni egy bukást. Utána, ahol izomból kellett hajtani, visszahoztam az elhagyott időt.

Ahogy az előző bejegyzésemben is említettem, úgy gondolom, a ma megnyert vagy elveszített másodpercek nem sokat számítanak, mivel a következő szakaszon az első hegyi szakasz vár ránk nagyon kemény hegyi befutóval az Aitanán.

Eddig a pontig minden jól ment. Sikerült túlélni az első szakaszokat komolyabb bukás és időveszteség nélkül. Remélem, most hogy a számomra inkább kedvező szakaszok következnek, továbbra is mellém szegődik a szerencse."