Valverde: "A riválisok támadni fognak"

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 17. 20:16
A mai (18.) hegyi szakaszon az aranysárga trikós, Alejandro Valverde megúszta a támadásokat, viszont biztos benne, hogy a holnapi nap nem lesz ilyen egyszerű...


"A mai szakaszt gyorsan kezdtük, és ismét tapintható volt a feszültség és az idegesség. Az útvonal sem volt könnyű, 1400 méter szinttel, ami kedvezett a támadásoknak. Senki nem volt veszélyes az elmenésben az összetett szempontjából, így hagytuk őket, kontrollálva a mezőnyt.

A legnehezebb mégis a hideg elviselése volt: 8 fok a Mijares tetején és 12 fok általában. Mondhatjuk, hogy ezen a Vueltán minden lehetséges időjárásban hajtottunk.

Holnap az utolsó hegyi szakasz várt ránk. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfeleim megpróbálják majd kihasználni utolsó lehetőségüket a támadásra, én pedig mindenkire figyelni fogok, senkiről nem feledkezem meg az első hatból.

Tele önbizalommal indulhatok majd el, hiszen – mint minden nap – egy erős csapat vesz majd körül, és nagyon motivált vagyok, hogy megszerezzem életem első győzelmét háromhetes körversenyen."