Valverde: A győzelem, ami hiányzott

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 19. 20:44
Alejandro Valverde a hetedik helyen végzett a mai időfutamon, ami azonban a lényeg: közel egy percet megőrizve másfél perces előnyéből Samuel Sanchezzel szemben, megnyerte a Vueltát. Mérföldkő ez a murciai versenyző pályafutásában, ugyanis hosszú évek óta a világ egyik legtehetségesebb kerékpárosának tartja őt a szakma, csak a GT-győzelem hiányzott. Valverde így nyilatkozott sikeréről:



"Ez lesz az a győzelem, ami még hiányzott nekem. Tudtam, hogy benne volt a lábaimban egy GT-győzelem, de sok más dolog szükséges a megvalósításhoz. Idén végigkísért a szerencse az elsőtől naptól az utolsóig, számíthattam végig egy nagyon erős csapatra, és személy szerint képes voltam úgy összpontosítani a versenyre, ahogyan még sosem voltam képes.

Megnyerni a Vueltát egyfajta felszabadulás, mert azt mutatja számomra, hogy a Tour de France pódium már nem egy utópia, miért ne nyerhetném meg? Nem lesz könnyű, de meg fogom próbálni a jövőben.

Ez a Vuelta iszonyú nehéz volt, nagyon erős ellenfelekkel, és a győzelemhez meg kellett változtatni a versenyzési stílusomat, amit már a Dauphiné Libérén és a Burgosi Körversenyen is elkezdtem. Eldöntöttem, hogy nem pazarolok fölöslegesen energiát a szakaszok levadászására, inkább kizárólag az összetettre koncentrálok. Néha nem volt könnyű, de megérte ez az áldozat, mert most sportpályafutásom egyik legfontosabb győzelmének ízét élvezhetem."